τηλ: +30 6937562454

4η Συνάντηση των ΜΕΤΑ - Καρπενήσι - Κορυσχάδες 21-23/6/2013

Οι Κορυσχάδες -το πανέμορφο χωριό της Ευρυτανίας - επιλέχτηκε για την Tέταρτη συνάντηση των ΜΕΤΑ. Το χωριό οπού τον Μάιο  του 1944 συνεδρίαζε το πρώτο και τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο- Βουλή, που προέκυψε από εκλογές, που διεξήχθησαν,  όταν ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας ήταν ακόμα υπό κατοχή. Κοντά στα δύο εκ. πολίτες πήραν μέρος σε αυτές, δηλώνοντας με αυτόν το τρόπο, ότι το ύψιστο αγαθό ενός λαού είναι η ελευθερία  του και η αυτοκυριαρχία του .   

Η εκδήλωση θα γίνει με την ηθική συμπαράσταση του Δημάρχου Καρπενησίου, που με χαρά, μας παραχώρησε τον χώρο και  δέχτηκε να κηρύξει την έναρξη της. 

Σύντομα, μόλις  ολοκληρωθεί, θα ανακοινώσουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. 

Προς το παρόν σας παρακαλούμε: να δηλώσετε την συμμέτοχη σας  και να κλείσετε δωμάτια σε ένα  από τα  ξενοδοχεία  της περιοχής, καθώς επίσης και θέσεις στο πούλμαν .

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, προκειμένου να αντιμετοπιστούν  τα οργανωτικά έξοδα  της Συνάντησης μας ( ηχητικά μηχανήματα, μουσικό συγκρότημα, αναμνηστικές κονκάρδες, πανό κ.τ.λ.) έχει αποφασιστεί οικονομική συμμετοχή ποσού 15 €  το άτομο, τα οποία παρακαλούμε θερμά να καταβάλλονται μαζί με την εγγραφή:

α) με κατάθεση στον τραπεζικό λ/σμό της Εθνικής Τράπεζας ( ονόματα δικαιούχων του λ/σμού: ΓΙΟΥΒΡΗ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΜΟΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ) και αναφορά του ονόματος του/των  συμμετέχοντα/ντων

  - αριθ.λ/σμου : 1639 4426 858

 - αριθ. ΙΒΑΝ: GR49 0110 1630 0000 1639 4426 858

β) κατά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας κάθε Τετάρτη

γ) με όποιον άλλο πρόσφορο τρόπο

Της οικονομικής συμμετοχής απαλλάσσονται παιδιά μέχρι 12 ετών και υπερήλικες

Αναφορικά με το πούλμαν, που προκείται να δρομoλογηθεί στη διαδρομή ΑΘΗΝΑ-ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ-ΑΘΗΝΑ και να πραγματοποιήσει τις επιτόπιες εκδρομές, παρακαλούνται οι φίλοι που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν με τον τρόπο αυτό να το δηλώνουν μαζί με την δήλωση συμμετοχής και να προκαταβάλλουν το ποσό των 20 € το άτομο σε συνεννόηση με τη Ρουλα Ζαχαροποίου, τηλ. επικοινωνίας : 6978048067. Το τελικό κόστος της μετακίνησης  με πούλμαν κατ΄ άτομο θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των επιβατών.

Εδώ θα βρείτε τη λίστα με τα ξενοδοχεία. 

Παραδοσιακός Οικισμός Κορυσχάδες Ευρυτανίας

Στο πιο  όμορφο χωριό της Ευρυτανίας, στις Κορυσχάδες, όπου ο χρόνος σταμάτησε και άφησε άθικτη την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική σε πλήρη αρμονία με την ορεινή φύση και σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από το Καρπενήσι,  λειτουργεί  όλο το χρόνο ο Παραδοσιακός Οικισμός Κορυσχάδες.

Αποτελείται από πέντε ανεξάρτητα πέτρινα αρχοντικά και έχει δυναμικότητα 80 κλινών.

1.Ανατολή

 AnatoliΗ Ανατολή απέχει 90 μέτρα από το κεντρικό κτίριο και αποτελείται από τρία επιμέρους κτίρια. Το κυρίως αρχοντικό, το βοηθητικό του σπιτιού και ένα νέο κτίσμα όπου υπάρχει καθιστικό με τζάκι και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

2. Εποχές

Οι Εποχές είναι ένα συγκρότημα επιπλωμένων κατοικιών και αποτελούνται από δυο νεόκτιστα πέτρινα κτίρια.

3. Αρχοντικό

 

Το Αρχοντικό  βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω από την πλατεία και είναι ένα παραδοσιακό κτίσμα που χτίστηκε πριν από 120 χρόνια. Είναι πετρόκτιστο με δύο ξύλινους εξώστες στις κύριες όψεις του και πλακόσκεπη στέγη.

 4. Κάστρο

Ο ξενώνας  Κάστρο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το Αρχοντικό,  είναι νέος ξενώνας που σέβεται απόλυτα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και εντάσσεται αρμονικά στο περιβάλλον.

 5. Κόρυς

Το  Κόρυς είναι απέναντι από τον ξενώνα Κάστρο και είναι ένα λιθόκτιστο παραδοσιακό αρχοντικό με ιστορία 100 χρόνων. Εσωτερικά διακοσμήθηκε με παραδοσιακά έπιπλα και αντίκες που του προσδίνουν ιδιαίτερη ζεστασιά.

Επικοινωνία: Τηλ: 22370 25102 και 22370 21121, Φαξ: 22370 21317 e-mai: korys@otenet.gr

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα: http://www.korys.gr

6. Ξενοδοχείο ΟΡΕΙΑΔΕΣ

Επίσης, σε απόσταση αναπνοής από τον Πραδοσιακό Οικισμό και ακριβώς πάνω την πλατεία του χωριού Κορυσχάδες βρίσκεται το ξενοδοχείο ΟΡΕΙΑΔΕΣ

Τηλέφωνο: +30(22370)25400
Φαξ: +30(22370)25408

 

<

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.