τηλ: +30 6937562454

5η Συνάντηση των ΜΕΤΑ - Καρπενήσι - Κορυσχάδες 27-29/6/2014 - Πρόγραμμα - Συμμετέχοντες

5η Συνάντηση των ΜΕΤΑ - Καρπενήσι - Κορυσχάδες 27-29/6/2014

Τo χωριό Κορυσχάδες επιλέχτηκε και πάλι φέτος για την καθιερωμένη πια ετήσια Συνάντηση των ΜΕΤΑ. Ο λόγος είναι αφ΄ ενός μεν η επιθυμία των περισσοτέρων από εμάς που είχαν παραβρεθεί στην περσινή 4η Συνάντηση στο πανέμορφο αυτό χωριό της Ευρυτανίας και έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες διαμονής στον Παραδοσιακό Οικισμό Κορυσχάδων, του οποίου τα καταλύματα γειτνιάζουν μεταξύ τους και δίνουν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βρίσκονται συνεχώς μαζί, αφ΄ ετέρου δε η εγγύτητα των χώρων εκδηλώσεων και συναθροίσεων.

Ένας άλλος λόγος είναι ο συμβολισμός του τόπου και ειδικά του χωριού των Κορυσχάδων,  οπού τον Μάιο του 1944 συνεδρίαζε το πρώτο και τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο- Βουλή, που προέκυψε από εκλογές, που διεξήχθησαν  όταν ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας ήταν ακόμα υπό κατοχή. Κοντά στα δύο εκ. πολίτες πήραν μέρος σε αυτές, δηλώνοντας με αυτόν το τρόπο, ότι το ύψιστο αγαθό ενός λαού είναι η ελευθερία  του και η αυτοκυριαρχία του.   

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν  τα οργανωτικά έξοδα  της Συνάντησης μας (ηχητικά μηχανήματα, μουσικό συγκρότημα, αναμνηστικές κονκάρδες, πανό κ.τ.λ.) έχει αποφασιστεί οικονομική συμμετοχή ποσού 10 €  το άτομο, (μειωμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά, λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας)  και η οποία θα καταβάλλεται επί τόπου την μέρα της έναρξης της Συνάντησης.
Της οικονομικής συμμετοχήςαπαλλάσσονται παιδιά μέχρι 12 ετών και υπερήλικες.

Επίσης, πρόκειται και πάλι να δρομολογηθεί πούλμαν στη διαδρομή ΑΘΗΝΑ-ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ-ΑΘΗΝΑ, με το οποίο θα πραγματοποιηθούν και  οι επιτόπιες μετακινήσεις  και εκδρομές για όσους επιλέξουν αυτόν τον τρόπο μετακίνησης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μετακινηθούν με πούλμαν να το δηλώνουν στην Ρούλα Ζαχαροπούλου στο τηλ: 6978048067 και  να προκαταβάλλουν το ποσό των 20 € το άτομο. Το τελικό κόστος  μετακίνησης  κατ΄ άτομο θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των επιβατών.

Γνωρίζουμε ήδη ότι όλα τα καταλύματα εντός του χωριού των Κορυσχάδων έχουν καλυφθεί, όσοι όμως θελήσουν ακόμα να κάνουν κράτηση σκόπιμο θα ήταν να επικοινωνήσουν με το 2237025102 για να ενημερωθούν σχετικά με άλλα καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα.
 

 

ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ 2014 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Πλησιάζουν οι μέρες που θα βρεθούμε  στις Κορυσχάδες και καιρός είναι να μάθουμε, που και πότε θα πάμε τι θα δούμε και τι δεν θα δούμε, με λίγα λόγια  το πρόγραμμα της Συνάντησης

 

 1η ημέρα Παρασκευή 27/6/2014

 

- Οι συμμετέχοντες που δηλώσαν, ότι θα πάνε με το πούλμαν   συναντιούνται  περίπου στις 8:00 κοντά στο Σταθμό Λαρίσης  απέναντι από το ξενοδοχείο OSCAR  και από εκεί αναχωρούν ακριβώς 8:30 για τον προορισμό. Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες, για αυτό όποιος προτιμά κάποια ιδιαίτερη θέση π.χ. δίπλα στο οδηγό ας έρθει λίγο ποιο νωρίς.  Όποιος αργήσει ας πάρει τηλέφωνο μήπως και τον περιμένουμε.   Το ταξίδι είναι περίπου πέντε ώρες . Στη διαδρομή κάνουμε μερικές στάσεις για να μαζέψουμε μερικούς φίλους από το δρόμο. Κάνουμε και  μια στάση στον Αγ. Γεώργιο,  το χωριό του Τάκη Κουμαντάνου να τιμήσουμε τον φίλο μας , που τόσο απρόοπτα και άδικα μας άφησε. 

Οι υπόλοιποι αναχωρούν με τις αμαξάρες τους όποτε θέλουν, αρκεί   να προλάβουν πριν την δύση του ηλίου.

Συναντιόμαστε όλοι στις Κορυσχάδες κατά το μεσημεράκι  και ταχτοποιούμαστε στα ξενοδοχεία που έχουμε κλείσει προ μηνών.

- Μέχρι το βράδυ το πρόγραμμα δεν προβλέπει τίποτα οπότε μπορείτε να διαθέσετε το χρόνο ελεύθερα.

- 9:00βρισκόμαστε στην ταβέρνα  στην πλατεία του χωριού οπού θα φάμε του σκασμού ,θα ποιούμε μέχρι τελικής πτώσης , θα ακούσουμε μουσική και βέβαια θα χορέψουμε.

Θα μας διασκεδάζει το μουσικό συγκρότημα η  Δυτική Παρέα από την Θεσσαλονίκη αλλά ευπρόσδεκτοι  στο πάλκο είναι και η μη επαγγελματίες που επιθυμούν να  μας δώσουν λίγη χαρά με τις καλλιτεχνικές τους επιδώσεις .  Θα γίνει και διαγωνισμός τραγουδιού με πρώτο βραβείο μια ξεροψημένη μπριζόλα με τζατζίκι και πατάτες γιαχνί.

Το γλέντι δεν έχει ορισμένο τέλος και θα λήξει όταν ο τελευταίος ήρωας θα αποχωρήσει από το πεδίο  της μάχης δηλαδή περίπου όταν ο ήλιος θα αρχίσει να γίνετε ενοχλητικός.

 

2η ημέρα Σάββατο 28/6/2014

 

- Παίρνουμε το πρωινό στα ξενοδοχεία μας. Όποιος φάνηκε αντάξιος των προσδοκιών της συντρόφου του παίρνει το πρωινό στο κρεβάτι σερβιρισμένο από την χαμογελαστή σύντροφο του με ένα λουλούδι δίπλα από τον καφέ του.

- 10:00βρισκόμαστε όλοι στην πλατεία ( μερικοί βέβαια με τα λουλούδια ως απόδειξη των επιδόσεων τους) και αναχωρούμε για τον Προυσό. Από εκεί πεζοπορία προς την θέση Πάντα Βρέχει, όπου τα κρύα και πεντακάθαρα νερά μας περιμένουν να μας δροσίσουν. Όποιοι δεν επιθυμούν να βρέξουν  τον κώλο τους  πηγαίνουν στο χωριό Τόρνο για να επισκεφτούν το Λαογραφικό Μουσείο και τον εντυπωσιακό  νερόμυλο - αξιοθέατο της περιοχής. Από εκεί πάμε όλοι στο γνωστό μας μέρος για πικνίκ δίπλα από το ποτάμι με προσούτο, λουκάνικα κ.λ.π. μαζί με πολύ τσίπουρο, μπίρα και αναψυκτικά. Το κόστος του κεράσματος είναι 10 €.

-16:00Επιστροφή στις Κορυσχάδες    με στάση για καφέ σε κάποιο από τα χωριά της Ευρυτανίας  που θα συναντήσουμε. 

- Το βράδυ θα γίνει επανάληψη του προγράμματος της Παρασκευής , δηλαδή ταβέρνα, φαγητό μουσική και χορός μέχρι το πρωί .

 

-3η ημέρα Κυριακή 29/6/2014

 

Μετά το πρωινό βρισκόμαστε όλοι στο γήπεδο του μπάσκετ όπου θα παρακολουθήσουμε τον συναρπαστικό αγώνα μεταξύ των κοντών και των ψηλών . Μπορούμε να βάζουμε και στοιχήματα αλλά κέρδη δεν προβλέπονται.

Μετά τον αγώνα θα βρεθούμε όλοι στην πλατεία να πούμε το " καλή αντάμωση"  και "του χρόνου". Για να απαλύνουμε λίγο τον πόνο του χωρισμού η Αλλαντοποιία PRIMA A.Ε.τουφίλου μας Στέργιου Δοξαρά  μας κερνά λουκάνικα και πίνουμε από μια μπύρα BALTIKAπροσφορά του επίσης φίλου μας Αριστείδη Ποράβα.

Κατά τις 5:00 το απόγευμα αναχωρεί το πούλμαν για την Αθήνα παίρνοντας μαζί του τις όμορφες αναμνήσεις  και τα κουρασμένα κορμιά μας.

 

Oνοματεπώνυμο  ΑΤΟΜΑ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 2 ΤΡΙΚΛΙΝΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 2 ΔΙΚΛΙΝΑ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 2 ΔΙΚΛΙΝΑ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 2 ΤΡΙΚΛΙΝΑ
ΑΣΗΜΑΚΗ   ΔΙΚΛΙΝΟ
ΜΠΟΝΗΣ      .>>
ΤΡΑΝΤΟΣ      >>
ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ      >>
ΜΙΧΑΛΑΚ        >>
ΑΣΗΜΑΚΗ      >>
ΠΑΤΗΣ ΔΗΜ.                                      >>     >>
ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ     >>
ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣ      >>
ΤΖΙΛΗ 3 ΚΛΙΝΟ
 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  Γ. 4 κλινο
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ + ΤΖΟΚΑ          2   >> 1 ΔΙΚΛΙΝΟ
ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ       >>
ΠΟΡΑΒΑΣ       >>
ΜΑΜΑΛΗΣ       >>
ΤΣΑΛΤΣΟΥΔΗΣ      >>
ΒΑΙΤΣΗΣ      >>
ΒΑΒΟΥΣΗΣ      >>
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ      >>
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ       >>
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ       >>
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ       >>
ΒΡΑΖΑΣ      >>
ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ      >>
ΜΑΝΙΣΑΛΗ+ ΚΥΡΙΑΚΟΥ  Β.         >>   
ΒΑΣΙΛΟΥΛΗΣ       >>
ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ       >>
ΜΙΧΑΛΑΚ 4 ΚΛΙΝΟ
ΡΟΥΣΚΕΤΟΣ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΔΟΞΑΡΑ 2 ΔΙΚΛΙΝΑ
ΔΟΞΑΡΑ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΔΟΞΑΡΑ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΔΟΞΑΡΑ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΔΟΞΑΡΑ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΤΣΟΚΑΣ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΚΑΊΔΑΝΤΖΗΣ  
ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣ      
ΡΟΥΣΙΩΤΗ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΜΠΟΝΗΣ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΓΚΑΡΤΖΩΝΙΚΑΣ ΧΡ. ΔΙΚΛΙΝΟ
KAΡΥΠΙ Ε.     >>
ΟΛΓΑ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    >>
 ΖΑΦΕΙΡΗΣ Π.     >>
 ΖΑΓΚΛΕΣ + ΧΑΣΟΓΙΑΣ     >>
 ΚΟΛΟΒΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 1 ΠΕΝΤΑΚΛΙΝΟ
 ΜΟΚΚΑΣ  Π. 1  ΔΙΚΛΙΝΟ

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.