τηλ: +30 6937562454

6η Συνάντηση ΜΕΤΑ! ΤΩΡΑ και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!

6-η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ 

Αγαπητοί φίλοι,
Η 6-η ετήσια Συνάντηση μας πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος στις 26-28 Ιουνίου 2015 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.
Ως αρχικός τόπος είχε επιλεγεί η τοποθεσία Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η εξασφάλιση διαμονής μας στα εκεί καταλύματα, όχι από δική μας υπαιτιότητα.
Έτσι, ως εναλλακτική λύση για τη Συνάντηση επελέγησαν τα Τρίκαλα και για τη διαμονή μας το ξενοδοχείο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ http://www.rphotels.gr/achillion/rphotels.html 
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο ποτάμι που διασχίζει την πόλη και τον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού, ενώ η ευρύτερη περιοχή, εκτός από τα Μετέωρα, έχει και άλλα αξιοθέατα μέσα και έξω από την πόλη, τα οποία μπορούμε να επισκεφτούμε .
Οι τιμές για τη διαμονή με πρωινό στο ξενοδοχείο έχουν ως εξής:
1.Για δυο διανυκτερεύσεις:
- δίκλινο 35 € την ημέρα
- τρίκλινο 50 € την ημέρα
2. Για μια διανυκτέρευση:
- δίκλινο 40 € την ημέρα
- τρίκλινο 55 € την ημέρα
Λόγω του περιορισμένου χρόνου παρακαλούνται, όσοι αποφασίσουν να πάρουν μέρος στη Συνάντηση να προβούν, επικαλούμενοι τη Συνάντηση των ΜΕΤΑ, στην κράτηση δωματίων απ’ ευθείας στο ξενοδοχείο, το αργότερο μέχρι τις 30 Μαΐου 2015.
τηλ:2431028192 -3, 2431028291, 2431074655-6, φαξ: 2431074858, e-mail: achilion@rphotels.gr, υπεύθυνος κ. Γιώργος Ανδριόπουλος
Επίσης, πρόκειται και φέτος να δρομολογηθεί πούλμαν στη διαδρομή ΑΘΗΝΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΘΗΝΑ, με το οποίο θα πραγματοποιηθούν και οι επιτόπιες μετακινήσεις και εκδρομές για όσους επιλέξουν αυτόν τον τρόπο μετακίνησης.
Τέλος, για την αντιμετώπιση των οργανωτικών εξόδων της Συνάντησης μας, έχει αποφασιστεί οικονομική συμμετοχή ποσού 5 € το άτομο, η οποία θα καταβάλλεται επί τόπου τη μέρα έναρξης της Συνάντησης.
Της οικονομικής συμμετοχής απαλλάσσονται παιδιά μέχρι 12 ετών και υπερήλικες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Συνάντησης και λεπτομέρειες σχετικά με το πούλμαν θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

To Πρόγραμμα

 

1η ημέρα Παρασκευή 26/6/2015

 

 - Οι συμμετέχοντες που δηλώσαν, ότι θα μετακινηθούν με το πούλμαν συναντιούνται  περίπου στις 8:00 στο ESCAPECAFEΑντιγόνης 208, πλησίον Σταθμού μετρό  Σεπόλια και από εκεί αναχωρούν ακριβώς 8:30 για τον προορισμό τους. Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες, για αυτό όποιος προτιμά κάποια ιδιαίτερη θέση π.χ. δίπλα στο οδηγό ας έρθει λίγο ποιο νωρίς για να εισπράξει και τα χρήματα από τους υπόλοιπους  επιβάτες. Αφού θα έρθει νωρίς, ας κάνει και καμιά δουλειά! Όποιος αργήσει ας πάρει τηλέφωνο να μην τον περιμένουμε.

Το ταξίδι είναι περίπου πέντε ώρες, στη διαδρομή κάνουμε μερικές στάσεις για να ξεμουδιάσουμε και για άλλες πιο προσωπικές ανάγκες καθώς επίσης και μια στάση στα Καμένα Βούρλα για καφέ και γιατί όχι, για καμιά βουτιά στη θάλασσα, αλλά και για να μαζέψουμε κάποιους διαμένοντες εκεί φίλους.

 

Οι υπόλοιποι αναχωρούν από την Αθήνα με τις κούρσες τους όποτε θέλουν, αρκεί να προλάβουν πριν την δύση του ηλίου.

 

Συναντιόμαστε όλοι στα Τρίκαλα, όποτε φτάσουμε και ταχτοποιούμαστε στα ξενοδοχεία Αχίλλειον που έχουμε κλείσει έγκαιρα οι περισσότεροι ή και σε άλλα ξενοδοχεία, οι λιγότερο προνοητικοί.

 

18.00- Για τους φιλομαθείς, θα υπάρχει περιπατητική ξενάγηση από ξεναγό στα αξιοθέατα των Τρικάλων, μεταξύ των οποίων το Ασκληπιείο, οι γέφυρες, το Φρούριο και το Βαρούσι, το Κουρσούμ Τζαμί.

Οι λιγότερο φιλομαθείς ή απλά κουρασμένοι μπορεί να παραμείνουν στο ξενοδοχείο ή  να πιουν καφέ στις γύρο καφετέριες ενώ οι ελεύθεροι μπορεί να αναζητήσουν την τύχη τους στο περίφημο νυφοπάζαρο του πεζόδρομου της οδού Ασκληπιού.

 

21:00- Περπατάμε 200 μ. περίπου  από το ξενοδοχείο προς την παλιά πόλη για να βρεθούμε στην ταβέρνα «Μπάρμπα Νικόλας» στην τοποθεσία Μανάβικα, ή αλλιώς  «Στενά του Σακαφλιά», οπού θα φάμε, θα ποιούμε, θα ακούσουμε μουσική και αν θελήσουμε μπορεί και να χορέψουμε.

Για όλα αυτά θα πληρώσουμε 12 € έκαστος/τη. Για τους μερακλήδες θα υπάρχει δυνατότητα να παραγγείλουν εξτρά κοντοσούβλί ή κοκορέτσι, αφού ο τόπος φημίζεται για τα κρέατά του, στην τιμή των 5 € η μερίδα, ειδικά για εμάς.

   

2η ημέρα Σάββατο 27/6/2015

 

 - Παίρνουμε το πρωινό στα ξενοδοχεία μας. Οι ξενύχτηδες της προηγούμενης βραδιάς μπορεί αντί πρωινού να πάνε για πατσά στο Εστιατόριο ΠατσάςΤσιουμπέκος από το 1955, «Ο καλύτερος πατσάς της Θεσσαλίας και ίσως της Ελλάδος», όπως διαφημίζεται.

10:00 -βρισκόμαστε, όσοι θέλουμε και μπορούμε, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου» μπροστά από το ξενοδοχείο Αχίλλειον και με τη δέουσα σοβαρότητα αποδίδουμε φόρο τιμής στους εκτελεσμένους τον Απρίλιο του 1944 Επονίτες, καταθέτοντας στεφάνι στο ομώνυμο άγαλμα.

Αμέσως μετά επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και στα λοιπά οχήματά μας με προορισμό τη λίμνη Πλαστήρα.

16:00- Επιστροφή στα Τρίκαλα με στάση για καφέ ή πρόχειρο φαγητό σε κάποιο από τα χωριά των Αγράφων που θα συναντήσουμε.

 

- Το βράδυ από τις 9:00 και μετά, θα φάμε θα πιούμε και θα χορέψουμε στο κέντρο «Μυσταγωγία» στο χωριό Ριζαριό, 1,5 με 2 χλμ. από το κέντρο των Τρικάλων, όπου θα φτάσουμε άλλοι με το πούλμαν, άλλοι με τα ΙΧ μας και οι πιο ανθεκτικοί με τα πόδια.

   Το γλέντι εδώ δεν θα έχει κανέναν περιορισμό, αφού δεν θα ενοχλούμε κανέναν      ( θυμόμαστε τις ντομάτες που δεχθήκαμε στο Λιτόχωρο!) και θα κρατήσει μέχρις ότου αντέξουμε.

   Το μενού κλασικό  για αυτές τις περιπτώσεις και σε τιμή 12 € το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών και αναψυκτικών, όχι όμως και του κοντοσουβλιού και του κοκορετσιού,  τα οποία είναι ειδική παραγγελία και θα πληρώνονται 5 € η μερίδα.

 

 

-3η ημέρα Κυριακή 28/6/2015

 

 Μετά το ελαφρύ πρωινό βρισκόμαστε στο γήπεδο του μπάσκετ, όπου θα παρακολουθήσουμε τον συναρπαστικό αγώνα μεταξύ των κοντών και ψηλών, χοντρών και λιγνών, νέων και περισσότερο νέων.

Μπορούμε να βάζουμε και στοιχήματα, όποιοι κερδίσουν κερνάνε καφέ τους υπολοίπους.

 

Μετά τον αγώνα, επιστρέφουμε στα ξενοδοχεία μας, να φρεσκαριστούμε (ε, δεν ιδρώσαμε και όλοι!), να αδειάσουμε τα δωμάτιά μας και να αναχωρήσουμε με προορισμό τα ΜΕΤΕΩΡΑ, το πιο σημαντικό και διάσημο αξιοθέατο της περιοχής των Τρικάλων.

Από εκεί γεμάτη κατάνυξη, ευλάβεια και θρησκευτικό συναίσθημα φορτωνόμαστε και πάλι σε όλα τα μεταφορικά μέσα που διαθέτουμε και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με μια στάση στην Καλαμπάκα για να συμπληρώσουμε την κρεατοφαγία των προηγουμένων ημερών.

 Παίρνοντας μαζί μας τις όμορφες αναμνήσεις  και τα κουρασμένα κορμιά μας, γεμάτα χοληστερίνη, τριγλυκερίδια και ουρικά οξέα, υποσχόμαστε «και του χρόνου!»

 

Σημείωση:

Για την αντιμετώπιση των οργανωτικών εξόδων αλλά και για τη στήριξη του ταμείου των ΜΕΤΑ έχει προβλεφθεί συμμετοχή 5€ το άτομο, οι πιο γενναιόδωροι μπορεί να δώσουν περισσότερα.

Για να απαθανατίσουμε την 6-η Συνάντηση μας, με τη φροντίδα φίλων μας έχουν φιλοτεχνηθεί αναμνηστική κονκάρδα και αφίσα, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε στην τιμή του 1 € έκαστη.

 

 

                            

Με την πεποίθηση ότι η 6-Συνάντησή μας θα στεφθεί με επιτυχία και θα αποτελέσει έμπνευση και για άλλες μελλοντικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, αναμένουμε τις προτάσεις αλλά και την ενεργό συμμετοχή σας.

 

 

 

 

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.