τηλ: +30 6937562454

H τέχνη ως θεραπεία

H κόρη του Βαγγέλη και της Αριστούλας  Ρουσιώτη, η αγαπημένη μας Μαιρούλα, θα πάρει μέρος ως εικαστικός και ως υπέυθυνη της ομάδας "Εικαστικών Τεχνών" του ΚΕΠ στην Ομαδική εικαστική έκθεση


«Η τέχνη ως θεραπεία»

8-11 Ιουνίου 2013

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού)  Πειραιώς 100, Γκάζι

  Ώρες λειτουργίας 11:00-21:00

 

Το Κέντρο Επαγγελματικής Προεργασίας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΕΠ) της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την εικαστικό Μαρία Ρουσιώτη και το Πρόγραμμα «αντι-στίγμα» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) παρουσιάζουν ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο:

«Η τέχνη ως θεραπεία»

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των μελών της ομάδας «Εικαστικών Τεχνών» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των ασθενών. Στην ομάδα οι ασθενείς ενθαρρύνονται να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, ενώ μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας αναδεικνύεται το έργο στο οποίο συμπυκνώνεται τόσο το βίωμα της ψυχικής νόσου όσο και η καλλιτεχνική έκφραση. Το έργο τέχνης γίνεται, έτσι, προέκταση του «ψυχικού χώρου», ένα επιπρόσθετο πεδίο ψυχικής ύπαρξης και λειτουργίας, ένα πεδίο επαφής με τον κόσμο και τον εσώτερο εαυτό.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της έκθεσης εντοπίζεται στην ενεργό συμμετοχή των επισκεπτών της σε μια διαδικασία αποστιγματισμού της ψυχικής νόσου. Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, στις 8 μμ, θα ξεκινήσει διαδραστική εικαστική παρέμβαση,  όπου οι επισκέπτες θα κληθούν να «διαγράψουν» στιγματιστικές λέξεις, στερεότυπα και προκαταλήψεις, μέσα από μια συμβολική εικαστική πράξη. Η διαδραστική παρέμβαση θα λειτουργεί  σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Την Δευτέρα, 10 Ιουνίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση,στην οποία θα χαιρετήσουν ο κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου, Καθηγητής Ψυχιατρικής, η κα. Μαρίνα Οικονόμου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και η κα. Μαρία Ρουσιώτη, εικαστικός και υπεύθυνη της ομάδας «Εικαστικών Τεχνών» του ΚΕΠ.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη. Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης  (8-11 Ιουνίου), από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τόσο οι συμμετέχοντες δημιουργοί, όσο και επαγγελματίες υγείας θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για συζήτηση, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2106516923,210 6170822 και τα emailantistigma@epipsi.eukeprehab@eginitio.uoa.gr

4 συνημμένα — Λήψη όλων των συνημμένων αρχείων (σε συμπιεσμένη μορφή για )   Προβολή όλων των εικόνων  
1.jpg 1.jpg
342 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
2.jpg 2.jpg
350 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
afisa2m.jpg afisa2m.jpg
131 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
 

 

Δελτίο Τύπου τελικό 30-5-2013.doc Δελτίο Τύπου τελικό 30-5-2013.doc
181 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.