τηλ: +30 6937562454

Ο θάνατος του Ισίδωρου Κιολέογλου

Σήμερα μόλις πληροφορηθήκαμετον τον προ εξαμήνου θάνατο του Ισίδωρου Κιολέογλου,  ιδρυτή και Προέδρου του Ιωνικού Κέντρου, φίλο και συμπαραστάτη μας και οικοδεσπότη στις δυο από τις εκδηλώσεις μας που είχαν φιλοξενηθεί στο υπέροχο νεοκλασικό της Πλάκας, που είναι  η έδρα του Ιωνικού Κέντρου. 

-        η πρώτη που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη του 2010, η οποία εκτός της προβολής της ταινίας του Στέλιου Ελληνιάδη « Και του χρόνου     στην πατρίδα» πλαισιωνόταν και από έκθεση δικών μας εικαστικών καλλιτεχνών

-    και η δεύτερη τον Μάιο του 20111, αφιερωμένη στους δασκάλους μας της ελληνικής γλώσσας στην Πολωνία, από την οποία και το επισυναπτόμενο βίντεο.

 Αποχαιρετάμε έναν άνθρωπο σπουδαίο, αφιερωμένο ολόψυχα στο έργο του, το οποίο ελπίζουμε να συνεχίσουν άλλοι.

 

Βίντεο από την εκδήλωση

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Ιωνικού Κέντρου για το θλιβερό αυτό γεγονός:

Το Ιωνικό Κέντρο με βαθιά θλίψη ανακοινώνει στους φίλους και συνεργάτες του τον θάνατο του Ιδρυτή κι επί τριάντα επτά συναπτά έτη Προέδρου, Ισίδωρου Κιολέογλου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα στη Χίο, όπου και θα λάβει χώρα αύριο η κηδεία του στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου στις 5 μ.μ.
Ο Ισίδωρος Κιολέογλου υπηρέτησε με απαράμιλλο ήθος, αφοσίωση, αξιοπρέπεια και πολλές θυσίες τον χώρο του Πνεύματος και των Επιστημών, έχοντας ως όραμα τη διεθνή προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ιωνικής φιλοσοφίας και της πολυαγαπημένης του γενέτειρας, της Χίου.
Αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο, ένα έργο ζωής, το οποίο πρωτοθεμελίωσε στη Χίο, ιδρύοντας το Ιωνικό Κέντρο εν έτει 1977. Στη συνέχεια μετέφερε την εστία του Ιδρύματος στην Αθήνα, στην περιοχή της Πλάκας, η πνευματική φλόγα της οποίας καίει μέχρι και σήμερα.

Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, η σύζυγος και τα παιδιά του
Χίος, 29 Απριλίου 2014
Ιωνικό Κέντρο

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.