τηλ: +30 6937562454

Οι δικοί μας στo εξωτερικό

Οι δικοί μας στην Αυστραλία 
 
Οι δικοί μας στην Αυστραλία - ο Κώστας ο Θεοδωσσόπουλος-Kitsia (μπουζούκι) και ο Γιάννης ο Πόλκας (κιθάρα). Πανέμορφο τραγούδι, άψογη ερμηνεία της Τασούλας και ο Γιάννης, ο δικός μας Αλ ντι Μεόλα, με το επίσης άψογο σολάρισμα. Ακούστε τους. 
 
 
Ο δικός μας Λάμπρος Ζιώτας
 

Αξίζει ίσως να αναφερθούμε στον "δικό μας" Λάμπρο Ζιώτα,    (αδερφός του φίλου μας του Γιάννη Ζιώτα),ο οποίος διανύει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο του κινηματογράφου στην Πολωνία, ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός.

Ο Λάμπρος γεννήθηκε το 1956 στο Στεττίνο της Πολωνίας, σε οικογένεια Ελλήνων πολιτικών προσφύγων. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Τηλεοπτικών Παραγωγών της πόλης Λουτζ (Zaoczne Wyższe Zawodowe Studium Realizacji Telewizyjnej PWSFTviT w Łodzi), ιδίοκτήτης της Εταιρείας Κινηματογραφικής Παραγωγής Argomedia Production και από το έτος 2011, μέλος Συμβουλίου του Πολωνικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (Polski Instytut Sztuki Filmowej.

Ταινίες στις οποίες συμμετείχε:

2011 - DAAS - παραγωγός και ηθοποιός,

2009 - AFONIA I PSZCZOŁY - παραγωγός

2006 - FUNDACJA - παραγωγός

2003 - KRÓLOWA CHMUR - ηθοποιός

1998 - OKO RA w KLASA NA OBCASACH - βοηθός σκηνοθέτη

1996 - GERMANS- σκηνοθετική συνεργασία

1995 - GRAJĄCY Z TALERZA - βοηθός σκηνοθέτη

1995 - SZABLA OD KOMENDANTA-σκηνοθετική συνεργασία

1994 - CUDOWNE MIEJSCE -βοηθός σκηνοθέτη

1993 - MAGNETO w AUTREMENT - σκηνοθετική συνεργασία

1993 - JAŃCIO WODNIK-σκηνοθετική συνεργασία

1992 - POGRABEK- σκηνοθετική συνεργασία

Από τις παραπάνω ταινίες, κάποιες έχουν αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Πηγή: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/1118022

Μετάφραση: Ελένη Γιουβρή

  

Καθ. Χρήστος Μάντζιος - Prof. Christos Mandzios-Κοσμήτορας του Τμήματος Ζωγραφικής και Γλυπτικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της πόλης Βρότσλαβ

Γεννήθηκε το 1954 στο Βρότσλαβ (Wroclaw ) της  Πολωνίας. Οι γονείς του ήταν πολιτικοί πρόσφυγες από την Ελλάδα.
Ξεκίνησε τις σπουδές του το 1979 στην Κρατική Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης Βρότσλαβ (PWSSPweWrocławiu). Δίπλωμα γλυπτικής έλαβε στο εργαστήρι του Leon Podsiadły  του Τμήματος Ζωγραφικής  και  Γλυπτικής της εν λόγω Σχολής , το Φεβρουάριο του 1985.
Παράλληλα με τις σπουδές αναπτύσσει δραστηριότητα στην Ανεξάρτητη Φοιτητική Ένωση (NiezlezneZrzeszenieStudentow- NSZ), νωρίτερα   συμμετέχει στη δημιουργία  της Προσωρινής Επιτροπής για την Ίδρυση της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Ένωσης των Πανεπιστημίων της πόλης Βρότσλαβ (Tymczasowy Komitet Założycielski NZS naUczelniach Wrocławskich). Ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της  Ανεξάρτητης Φοιτητικής Ένωσης  (NZS ) της Σχολής του . Οργάνωνε, μεταξύ άλλων, απεργίες και διαμαρτυρίες φοιτητών για την υποστήριξη  κοινωνικών κινημάτων εκείνης την εποχής. Κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου ήταν καταζητούμενος από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας ( Sluzby Bezpieczenstwa ) της Πολωνίας. Συνελήφθη στο τέλος Φεβρουαρίου του 1982 και φυλακίστηκε στο Κέντρο Εγκλεισμού του Γκρότκουβ . Αφέθηκε ελεύθερος στα τέλη Ιουλίου του1982 αλλά παρέμεινε υπό επιτήρηση. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, καθώς και μετά την απελευθέρωση του, ανακρίθηκε επανειλημμένως, ενώ του ζητήθηκε από τους αξιωματικούς των Υπηρεσιών Ασφαλείας να εγκαταλείψει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Πολωνίας.
Από το 1989, είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού  της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στο Βρότσλαβ, σήμερα εργάζεται  ως καθηγητής, παραδίδοντας μαθήματα γλυπτικής στους επί πτυχίο φοιτητές του Τμήματος Ζωγραφικής και Γλυπτικής, του οποίου είναι κοσμήτορας.

Πηγή:http://www.asp.wroc.pl/?module=StaticContent&controller=Main&id=101&__seoName=Deans+%26+Vice-Deans

Μετάφραση : Ελένη Γιουβρή

                                           

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.