τηλ: +30 6937562454

Πέθανε ο Τάκης Κουμαντάνος

 

 

Πέθανε ο Τάκης Κουμαντάνος 

Δυστυχώς είναι αλήθεια - ο φίλος και συνοδοιπόρος μας Τάκης (Παναγιώτης) Κουμαντάνος ​​δεν είναι πια μαζί μας. Έχασε τη ζωή του με τραγικό και απροσδόκητο τρόπο χθες Κυριακή στον Αγ. Γεώργιο Τυμφρηστού, τόπο καταγωγής των γονιών του, όπου είχε πάει για το Σαββατοκύριακο. 
Η κηδεία του αγαπητού μας Τάκη θα γίνει αύριο Τρίτη στις 3.00 μ.μ. στον Αγ. Γεώργιο. 
Τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.

 

...........Πως να μην θυμώσεις  με την πουτάνα τύχη, πως να μην νιώθεις οργή με  την μοίρα, πως να μην σοκαριστείς από αυτό το θλιβερό γεγονός.  Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Κάπου σιγά  ακούγεται βαθειά μέσα μου μια φωνή που θα δυναμώνει  όσο περνάει ο καιρός όσο ο χρόνος θα βοηθά να αποκτήσω μια αντικειμενική απόσταση και τα παραπάνω αισθήματα θα δώσουν τόπο   στην σκέψη και περισυλλογή.  Ένα ίχνος χαράς νιώθω μέσα μου . Χαράς που  συνάντησα τον Τάκη στην ζωή μου, χαράς που τον  γνώρισα,   χαράς που ήμουν φίλος του.  

Όσο πραγματιστής τόσο ρομαντικός όσο συγκεκριμένος τόσο ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος,  όσο άνθρωπος της αγοράς τόσο λάτρης των τεχνών και γραμμάτων, όσο μοναχικός τόσο κοινωνικός. Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που έζησε δυο και τρεις ζωές μέσα σε μια, που τώρα μας φαίνεται μικρή και άδικη , γιατί είχε ακόμα σχέδια λες και ήταν  στην αρχή της.

Ο ολοκληρωμένος άνθρωπος δεν ολοκληρώνεται ποτέ , βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση σε συνεχή αναζήτηση. Αναζήτηση της γνώσης , αναζήτηση της περιπέτειας αναζήτηση της δημιουργίας .

Αυτός ήταν ο Τάκης.

Αναζητώντας το καλύτερο , πριν πάει  καλά, καλά σχολειό , φορώντας κοντό παντελονάκι , κατασκεύαζε  μια  σχεδία με σκοπό να την ρίξει στο ποτάμι, που είχε να τον βγάλει στην θάλασσα και σε συνέχεια,  στην ευτυχία , που μόνο την φανταζόταν .

Το πραγματικό ταξίδι βέβαια δεν ήταν τόσο σύντομο ούτε και τόσο εύκολο. Έπρεπε να μεσολαβήσουν σκληρά  χρόνια στο παιδικό σταθμό στο Στετίνο ,σε συνθήκες μάχης για την επιβίωση, χρόνια που τον έμαθαν ότι η ζωή δεν είναι και τόσο δίκαια, δεν σου χαρίζει τίποτα αν δεν αγωνιστείς  .Τον έμαθαν όμως και , ότι τον αγώνα της ζωής πρέπει να τον δίνεις με αξιοπρέπεια. Έτσι μεγάλωσε, έτσι σπούδασε , αγάπησε, απογοητεύτηκε και χάρηκε έτσι δημιούργησε, σε όλη την ζωή του. Με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα.  

 Η αναζήτηση της περιπέτειας τον οδήγησε να διασχίσει την Αμερική και να περπατήσει κάτω από τον καυτό ήλιο του Μεξικού.

 Στην προσωπική του ζωή  αγάπησε την γυναίκα της ζωής του και  δημιούργησε μια ευτυχισμένη οικογένεια, ως μηχανικός και ελεύθερος επαγγελματίας  με συνέπια προς του πελάτες και την αισθητική,  δημιούργησε μια σειρά από οικοδομές που κοσμούν τα προάστια της Αθηνάς , ως επιχειρηματίας δημιούργησε μια επιτυχημένη εταιρία που έδωσε δουλεία σε πολλούς , ήταν και ένας από τους δημιουργούς των ΜΕΤΑ. Δεν ξεχνάμε ότι από μια πρόταση του, να συναντηθούμε στο Kroscienko, εμείς τα παιδιά των αγωνιστών του εμφυλίου, που μεγαλώσαμε στην Πολωνία, πρόεκυψαν οι ΜΕΤΑ.  

Πετυχημένος μηχανικός, πετυχημένος  επιχειρηματίας,  πετυχημένος οικογενειάρχης αγαπητός φίλος.

Ένας ήρεμος άνθρωπος με μεγάλη εσωτερική  δύναμη και ανήσυχη  ψύχη.

Σε ευχαριστούμε Τάκη που ήσουν μαζί μας , σε ευχαριστούμε που ήσουν φίλος μας και ήμασταν φίλοι σου.

Αντίο φίλε.

 

Για τους ΜΕΤΑ

ΤΤ

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.