τηλ: +30 6937562454

Συναυλία της Katherina στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η φίλη μας και φίλη της Ελλάδας KATHERINA(www.katherina.pl), θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ συναυλία, ερμηνεύοντας έργα του Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοϊζου, Α. Καλδάρα και Σ.Κουγιουμτζή, ενώ θα ακουστούν και έργα Πολωνών συνθετών, όπως του Φρειδερίκου Σοπέν. Στη συναυλία, την Katherina θα συνοδεύσουν διακεκριμένοι Έλληνες και Πολωνοί μουσικοί , μεταξύ των οποίων ο "δικός μας ΜΕΤΑ" Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ( έχει κάνει και την ενορχήστρωση ) τη δε παρουσίαση θα κάνει ο επίσης φίλος μας Στέλιος Ελληνιάδης.
Φιλική συμμετοχή, το ελληνικό συγκρότημα AnimaCorda.
Η συναυλία διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και έχει ως σκοπό να συμβάλει στην αμοιβαία κατανόηση και σύσφιγξη των σχέσεων των δύο λαών, του ελληνικού και του πολωνικού μέσω του πολιτισμού και ειδικότερα της, ιδιαίτερα δημοφιλούς στην Πολωνία, ελληνικής μουσικής.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.mcf.gr/el/calendar/?ev=katherina_the_famous_lyric_singer_from_poland_is_going_to_perform_songs_by_famous_greek_composers_
http://www.ateny.msz.gov.pl/el/news/katherina

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

         Katherina, σοπράνο, απόφοιτος της Σχολής Φωνητικής και Υποκριτικής της Μουσικής Ακαδημίας (Wydział Wokalno-Aktorski Akademii Muzycznej) στην πόλη Katowice της Πολωνίας,  στην τάξη του σόλο τραγουδιού της Halina Skubis και υπότροφος του Ιδρύματος „Sobieski” στη Βαρσοβία. Τελειοποίησε της ικανότητές της στο τραγούδι υπό την καθοδήγηση της δόκτορος Ewa Mentel.

         Το 1998 διακρίθηκε στο διαγωνισμό τραγουδιού με την επωνυμία  Ludomir Różycki στην πόλη Gliwice. Από το 1995 έως το 2000 ήταν χορωδός και μετά σολίστ του Συγκροτήματος Τραγουδιού και Χορού „Śląsk” (Zespół Pieśni i Tańca „Śląsk”) με την επωνυμία  Stanisław Hadyna. Με το Συγκρότημα εμφανίστηκε επί σκηνής πάνω από 300 φορές, δίνοντας συναυλίες στην Πολωνία και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Κίνα, Αυστρία, Γερμανία, Τσεχία και Σλοβακία.

           Το 2008 υπήρξε έτος έναρξης της συνεργασίας της με τον Έλληνα συνθέτη και ενορχηστρωτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Καρπός της συνεργασίας αυτής είναι ο προσωπικός της δίσκος «Αθήνα», ο οποίος κυκλοφόρησε στην Πολωνία στις 14.2.2012 και η ελληνική του πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 1.7.2011 στο Νεστόριο του νομού Καστοριάς, ενώ συμμετείχε επίσης στο δίσκο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τον τίτλο “The dreams of little Se”, ο οποίος κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον φετινό Απρίλη.

            Αξίζει ίσως να αναφερθεί ότι, έργα από τον δίσκο «Αθηνά», κέρδισαν την αναγνώριση του μεγαλύτερου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καθώς και σπουδαίων Ελλήνων ερμηνευτών όπως η Μελίνα Τανάγρη και ο Γιώργος Νταλάρας.

 Το χαρακτηριστικό δείγμα της μουσικής έκδοσης «Αθήνα», το «Τίποτα δεν πάει χαμένο», είχε την πρεμιέρα του στο Τρίτο πρόγραμμα του Ελληνικού Ραδιόφωνου στις 22  Σεπτέμβρη του 2008, στην εκπομπή η οποία προανήγγειλε την πρώτη εκτέλεση  έργων  Ελλήνων συνθετών στη συναυλία της Βαρσοβίας, στις 26  Σεπτέμβρη του 2008.

             Η Katherina πραγματοποιεί συναυλίες στην Πολωνία και στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχει τραγουδήσει στο Νεστόριο, στο Λιτόχωρο, στην Αθήνα και στα Χανιά και το φετινό Ιούνη στο ορεινό χωριό Κορυσχάδες στο Καρπενήσι. Επίσης έργα από το δίσκο της παρουσιάζονται σε ελληνικές ραδιοφωνικές εκπομπές.

             Μια από τις τελευταίες εμφανίσεις της Katherinaστην πατρίδα της την Πολωνία, ήταν η συμμετοχή στο 16-ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού στην πόλη Ζγκοζελετς.

              Η  Katherina δεν περιορίζεται όμως αποκλειστικά στις συναυλίες, από το έτος 2007 η καλλιτέχνις αναπτύσσει, επίσης με επιτυχία και παιδαγωγική δραστηριότητα. 

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.