τηλ: +30 6937562454

Πραγματοποιήθηκε η  Εκδήλωση για τον Ελληνισμό της Πολωνίας στο Black Duck

Στις 25/03/2012 έγινε στον φιλόξενο χώρο του BlackduckMultiplarte(Cafe-Bar-Restaurant-Gallery) στην Χρήστου Λαδά 9α η εκδήλωση για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Ο οργανωτής της εκδήλωσης Στέλιος Ελληνιάδης επισκέφθηκε τα μέρη στα οποία εγκαταστάθηκαν οι πολιτικοί πρόσφυγες και κατέγραψε με την κάμερα του τις μαρτυρίες των μαχητών.

Συνέχισε με την καταγραφή της πορείας των παιδιών των πολιτικών προσφύγων που επέστρεψαν στην Ελλάδα, αλλά και αυτών που παρέμειναν στην Πολωνία.

Αυτήν την περιήγηση του στους χώρους που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Πολωνία μας παρουσίασε ο διοργανωτής της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσπάθεια του Ελληνιάδη να αναλύσει το σύνθετο θέμα της "ελληνικότητας" και σε ποια άτομα της διασποράς μπορεί να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του "Έλληνα " .Είναι η γλωσσική ομοιογένεια, είναι οι κοινές πολιτισμικές παραδώσεις, η θρησκεία και η χαρακτηριστική κοινωνική συμπεριφορά;

Μπορεί να ονομαστεί  Έλληνας κάποιος που δεν μιλάει πλέον την ελληνική γλώσσα γιατί είναι 3ης,4ης γενιάς απόγονος;

Σε αυτές τις απορίες προσπάθησε να απαντήσει με την ανάλυση του ο Ελληνιάδης.

Επειδή ο οργανωτής της εκδήλωσης παραβρέθηκε και στην πρώτη συνάντηση τον Meta στο Νεστόριο μας παρουσίασε στιγμιότυπα από την περιήγηση στον Γράμμο, τον τόπο που πολλοί από τους γονείς μας πολέμησαν στον εμφύλιο πόλεμο.

Συνέχισε με το ντοκιμαντέρ με τις πόλις που κυρίως εγκαταστάθηκαν οι πολιτικοί πρόσφυγες όπως είναι το Βρότσλαβ, Κρακοβία και Ζγκοζέλετς.

Η παρουσίαση έκλεισε με το ντοκιμαντέρ από το οδοιπορικό στο Κροστσιένκο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τους ανθρώπους των Meta και πολύ άλλοι εκτός του δικό μας χώρου.

 

Χριστίνα Γιουβρή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.