τηλ: +30 6937562454

Εικαστική Έκθεση Θηλέων.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 19.30 εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας Σοφία Λασκαρίδου  η ομαδική έκθεση με τίτλο  Εικαστική Έκθεση Θηλέων.

Συμμετέχοuν 

Μαρκέλλα Δουζενάκη, Άντζι Καρατζά, Ελένη Κοκολάκη, Βασιλική Κοσκινιώτου, Ευδοκία Κύρκου, Πένυ Κωνσταντίνου, ΆνναΜιχαηλίδου, Ιωάννα Μπουζίκα, Δέσποινα Νισυρίου, Σταματίνα Ντούτσουλη, Φίλη Ολσέφσκι, Κατερίνα Παπαζήση, Μαίρη Ρουσιώτη, Μαίρη Σάββα, Νάντια Σκορδοπούλου, Μαρία Χαρατσάρη, Βασιλική Ψαρρού.

Σύλληψη Ιδέας- οργάνωση Μαίρη Ρουσιώτη

Η επιλογή του χώρου δεν υπήρξε τυχαία, καθώς η Σοφία Λασκαρίδου ήταν η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που φοίτησε στη ΣχολήΚαλών Τεχνών, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε η ίδια στον βασιλιά Γεώργιο Α', από τον οποίο ζήτησε την ψήφιση νόμου για την εισαγωγή γυναικών στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου.

Στην παρούσα έκθεση οι καλλιτέχνιδες με τα έργα τους διεκδικούν επάξια την αναγνώριση της πλούσιας και δυναμικής εικαστικής τους δράσης, η οποία προβάλλεται μέσα από την ποικιλία στα μέσα, τις φόρμες και τα μοτίβα που χρησιμοποιούν

Το 1977 θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ η παγκόσμια  ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών ως φόρος τιμής και ανάμνησης των διαμαρτυριών για ίση αντιμετώπιση σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων τους.

Μένει μόνο να αναρωτηθούμε αν η μέρα αυτή είναι μέρα ανάμνησης ή αν λειτουργεί ακόμα ως εφαλτήριο για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών σε μια κοινωνία που η καλλιτεχνική παρουσία τους σε έμφυλο επίπεδο εξακολουθεί νααμφισβητείται.

Διάρκεια: 17-29 Μαρτίου 2016

Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας Σοφία Λασκαρίδου

Οδ. Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.