τηλ: +30 6937562454

Λίγα λόγια για τους  ΜΕΤΑ

 

Λίγα λόγια για τους  ΜΕΤΑ

 

Με αφορμή το αίτημα του Μιχάλη Α. για προσφορά βοήθειας στο άρρωστο Ελληνόπουλο από την Πολωνία,  τον Μάριο και  τη συζήτηση που ακολούθησε για την εμπλοκή στο θέμα των ΜΕΤΑ, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Οι ΜΕΤΑ δεν είναι νομικό πρόσωπο δηλ. σύλλογος ή σωματείο και δεν έχει καταστατικό ούτε επισήμως δηλωμένη δραστηριότητα. Δεν έχει θεσμοθετημένα, εκλεγμένα όργανα ( Διοικητικό Συμβούλιο, Πρόεδρο κ.λπ.).

Είναι, όπως δηλώνει και ο τίτλος μια ανοιχτή Ομάδα, οι σκοποί της οποίας περιγράφονται ως ακολούθως: http://www.meta.org.gr/index.php/about.

Είναι αλήθεια ότι κατά καιρούς έχει τεθεί το θέμα σύστασης νομικού προσώπου που θα διευκόλυνε τη λειτουργία του και θα εξασφάλιζε τους απαραίτητους οικονομικού πόρους  από π.χ. συνδρομές  και χορηγίες μελών και φίλων και πιθανώς φορέων, ιδιωτικών ή δημοσίων.

Η σκέψη αυτή δεν εγκαταλείφθηκε και από εμάς εξαρτάται να το κάνουμε, αφού βεβαιωθούμε ότι, το εγχείρημα που ξεκίνησε από μερικούς ανθρώπους, θα αντέξει στο χρόνο και θα έχει την αποδοχή του κόσμου μας.

Οι δραστηριότητες που έχουν διοργανώσει μέχρι σήμερα οι ΜΕΤΑ, μπορούν να διακριθούν σε τρεις  κατηγορίες:

α) ψυχαγωγικές, στις οποίες  υπάρχει οικονομική συμμετοχή του κόσμου που παίρνει μέρος σε αυτές, όπως οι δύο Συναντήσεις στο Νεστόριο, Ρεβεγιόν, Αποκριάτικο Γλέντι, παραγωγή dvd και ημερολογίου.

β) πολιτιστικές, χωρίς οικονομική συμμετοχή, όπως η εκδήλωση προς τιμή των δασκάλων ελληνικής γλώσσας και εκδήλωση με τους εικαστικούς μας καλλιτέχνες στο Ιωνικό Κέντρο, οι οποίες καλύφθηκαν οικονομικά από το όποιο περίσσευμα της α) κατηγορίας, έχει δε συμβεί «το ταμείο να είναι μείον» και να κάνουμε «έρανο» μεταξύ μας ή να δεχθούμε τη βοήθεια δικών μας ανθρώπων και φίλων προκειμένου  να καλύψουμε κάποιες ελλειμματικές εκδηλώσεις: http://www.meta.org.gr/index.php/article/sponsors

γ) αλληλεγγύης. -στο άρθρο Δ΄ των σκοπών της ομάδας λέμε: «Προώθηση της μεταξύ μας συνεργασίας και αλληλεγγύης, σε επαγγελματικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.»

Σκόπιμα μιλάμε για αλληλεγγύη και όχι  για φιλανθρωπία, την όποια βέβαια δεν αποκλείουμε.. Θέλουμε, όσο είναι δυνατόν, να στεκόμαστε δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους, που κάποια στιγμή της ζωής τους, χρειάζονται  βοήθεια . Ειδικά διπλά στην δεύτερη και τρίτη γενιά των ΜΕΤΑ. Η βοήθεια αυτή μπορεί να εκφράζεται με διάφορου τρόπους. Από την εύρεση εργασίας, (υπάρχει στην ιστοσελίδα   ειδική στήλη Εργασία ) , διεκπεραίωση κάποιας υπόθεσης, μέχρι και οικονομικής βοήθειας . Η δραστηριότητα αυτή  είναι απόλυτος  νόμιμη γιατί κανένας νομός του κράτους δεν απαγορεύει αλλά ούτε και φορολογεί τέτοιου είδους ανθρώπινες πράξεις. Όλα τα χρήματα , ανέξοδα, φτάνουν στον άνθρωπο, που τα χρειάζεται, δεν αμείβεται κανένας και όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια.  Σε δύο περιπτώσεις οι ΜΕΤΑ κλήθηκαν να συνδράμουν συνανθρώπους μας, που βρέθηκαν σε δύσκολή θέση - τη συμπάροικο μας Άννα http://www.meta.org.gr/index.php/article/Ti_lene_Anna

και τον Αλέξανδρο http://www.meta.org.gr/index.php/article/O_Alexandros .

Στην πρώτη περίπτωση τα χρήματα από φίλους και γνωστούς συγκεντρώθηκαν στον λογαριασμό που έχει ανοίξει στο όνομα δύο ανθρώπων των ΜΕΤΑ και παραδόθηκαν αυτοπροσώπως στην Άννα και στη δεύτερη, λόγω του επείγοντος, τα χρήματα στάλθηκαν από φίλο μας από τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν και πάλι με τη συμμετοχή φίλων και γνωστών.

Είναι αλήθεια, ότι η βοήθεια, που προσφέραμε μέχρι τώρα, είναι  πολύ μικρότερη από αυτήν που προσδοκούσαμε.  Πιστεύουμε, ότι αυτό είναι μόνο αποτέλεσμα δύσκολων καιρών, που διανύουμε  και δυσκολίας επικοινωνίας με όλους τους φίλους, που θα θελαν και θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ή  καλοπροαίρετης επιφυλακτικότητας ως προς την σοβαρότητα της κατά περίπτωση υπόθεσης, και όχι κάποιας καχυποψίας η συνειδητής αντίδρασης σε τέτοιου είδους ανθρώπινες πράξεις.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, οι αποφάσεις τόσο για τις δραστηριότητες όσο και  για τη διαχείριση των οικονομικών λαμβάνονται συλλογικά , στις συναντήσεις που γίνονται κάθε Τετάρτη και οι οποίες είναι ανοιχτές σε όποιον/όποια θέλει να πάρει μέρος σε αυτές.

Αγαπητοί φίλοι,  οι ΜΕΤΑ είναι μια συλλογικότητα, που διανύει το τρίτο έτος της ύπαρξης της και έχει να επιδείξει μερικές σημαντικές και ποιοτικές εκδηλώσεις, οι οποίες μπόρεσαν να γίνουν χάρη στην υποστήριξη όλων μας και τη δουλειά αρκετών από εμάς, την οποία  αξίζει να  διαφυλάξουμε.

Η καλόπιστη κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη γιατί μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι μα πιο επιθυμητή ακόμα είναι η ενεργός συμμετοχή το δυνατόν περισσοτέρων από εμάς.

 

Όσον αφορά το θέμα του Μάριου και δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας σκεφτήκαμε, πέραν της όποιας μεμονωμένης οικονομικής συνεισφοράς των ανθρώπων μας, να στείλουμε ως ΜΕΤΑ, μια επιστολή στην Ελληνική Κοινότητα Μονάχου, μήπως βρεθεί τρόπος για την εξασφάλιση φιλοξενίας του παιδιού και των συνοδών του.

 

Οι  ΜΕΤΑ

 

ΥΓ

Θέλουμε να πάρετε μέρος στην συζήτηση,  γράφοντας παρακάτω το σχόλιό  σας, ώστε να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα, για να πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις, όχι μόνο για την περίπτωση του Μάριου,  αλλά και  για την μελλοντική πορεία μας.

Σε περίπτωση κάποιας δυσκολίας, παρακαλούμε ενημερώστε μας στην διεύθυνση  meta4916@gmail.com

Σχόλια

    Δεν υπάρχουν σχόλια, γίνεται ο πρώτος που θα γράψει σχόλιο.

Commenting is not available in this channel entry.